2021-11-17 08:56:50• hírek • Szatmár.ro

Nehezen kerül az áram a föld alá – lassan halad a szabadidőpark építése

Park épül Sárközújlak központjába, de egyelőre akadoznak a munkálatok – tájékoztatta szerkesztőségünket Piricsi Arthur polgármester.

 „Nehezen haladnak a munkálatok, komoly csúszásokkal dolgoznak a cégek, ennek ellenére reméljük, hogy jövő tavaszra átadhatjuk a város központi parkját” – summázta a munkálatok jelenlegi állását a városvezető.

Piricsi elmondta, jelenleg a legnagyobb problémákat az a cég okozza, amely az Electrica megbízásából a föld alatt kellene elvezesse a területen a jelenleg a levegőben lévő középfeszültségű áramvezetékeket. Annak érdekében, hogy minél hamarabb megvalósulhasson a park, ezt a munkálatok elvégzését az önkormányzat magára vállalta. Pontosabban a munka finanszírozását, ennek megfelelően pedig 3 évvel ezelőtt ki is fizette a beruházás árát az Electricának, amely a munkát tovább szerződte egy kivitelező cégnek.
 

„Nemrégiben egyeztettem az Electrica és a cég vezetőivel is, hiszen a kivitelező cég egész egyszerűen nem dolgozik. Most abban maradtunk, hogy ha hamarosan nem kezdik el a munkát, akkor mi büntető eljárást fogunk kezdeményezni ellenük” – fogalmaz a polgármester.

 

A Bakta folyó partján épülő 3,5 hektár kiterjedésű szabadidő parkban különböző korosztályoknak megfelelő játszóterek, szabadtéri fitnesz-gépek, gördeszka pálya, szökőkút, valamint térkövezett járdák teszik kellemessé az ott töltött időt gyerekek és felnőttek számára egyaránt. A beruházás összértéke 12 millió lej, melyet a Regionális Operatív Program (POR) keretein belül nyert meg az önkormányzat.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: